Mac BioDiesel

Uleiurile vegetale uzate care sunt  colectate de la restaurante, sunt aduse în butoaie de 60 de litri şi sunt recepţionate într-o cuvă de plastic de unde, după o încălzire indirectă, sunt transferate prin pompare într-un rezervor de 5000 de litri care permite condiţionarea/ tratarea lor spre a putea fi procesate. În general aceste uleiuri sunt de bună calitate. Ele au unele impurităţi alimentare etc. de asemenea în timpul gătirii la temperaturi ridicate, uleiul se descompune în acizi graşi liberi (AGL (FFA)) şi stabilitatea la oxidare a uleiului scade. Aceste uleiuri au, în general, o concentraţie AGL (FFA) de 2-5%, care poate fi îndepărtată folosind sistemul de pre-tratament.

Uleiul de gătit folosit (UVUC) are nevoie de un tratament special pentru curăţarea şi îndepărtarea apei înainte de a fi folosit în procesul de transesterificare. Acest ulei este contaminat cu deşeuri alimentare şi apă. Componentă UVUC este o gamă largă de diferite uleiuri vegetale. Rezervorul de colectare a uleiului utilizat de gătit are un design special, cu filtru şi un fund conic pentru separarea apei. Două circuite de încălzire separate realizate din spirale de conducta flexibilă INOX imersate permit încălzirea cu apă caldă de 60° C sau 75° C.

Uleiuri nerafinate
Orice fel de uleiuri brute pot fi prelucrate direct in biodiesel, dar pentru a fi siguri de realizarea standardului si pentru un bun randament de proces si reducerea de pierderi, acestea ar trebui să fie rafinate. Prin urmare, unitatea noastra de pre-tratare va rafina aceste uleiuri brute.

Uleiuri vegetale uzate
Aceste uleiuri care sunt de colectare de la restaurante sunt, în general, uleiuri de bună calitate. Ele au unele impurităţi alimentare etc. de asemenea în timpul gătirii la temperaturi ridicate, uleiul se descompune în acizi graşi liberi (AGL (FFA)) şi stabilitatea la oxidare a uleiului scade. Aceste uleiuri au, în general, o concentraţie AGL (FFA) de 2-5%, care poate fi îndepărtată folosind sistemul de pre-tratament. Stabilitatea la oxidare (care este una dintre problemele standardului european de biodiesel) a unor astfel de uleiuri este rezolvată prin amestecarea unor aditivi, cum ar fi BHT la produsul final biodiesel.

Grăsimi animale
Aceste tipuri de uleiuri din procesarea animalelor şi prelucrarea pieilor sunt disponibile pe piaţă cu preţuri rezonabile mai bune decât uleiurile brute. Ele sunt parţial rafinate, sunt separate de carne şi oase, precum gradul de AGL (FFA) este de aproximativ 5%. În mod similar, AGL (FFA) este îndepărtat folosind sistemul de pre-tratare. O proprietate importantă a acestui ulei este că absoarbe mai multă apă decât alte uleiuri brute, aşa că este necesar un tratament sub vid pentru a îndepărta apă reziduală înainte de reacţie, lucru care de asemenea se face în unităţi de pre-tratare. Grăsimile animale, sunt foarte bune în ceea ce priveşte cifra cetanică ridicată, în acelaşi timp, ele au puncte de topire mai ridicate. Prin urmare, aceste uleiuri trebuie să fie luate în considerare pe timp de vara.

Uleiuri acide
Aceste uleiuri sunt obţinute din (săpun-stoc), un produs rezidual format din leşie şi AGL (FFA) după rafinare de uleiuri vegetale comestibile. Aceste uleiuri sunt folosite ca aditivi pentru hrana animalelor în unele ţări. Cu toate acestea, în cele mai multe ţări europene acest lucru este interzis pentru că aceasta ar putea conţine unele metale grele. Prin urmare, aceste uleiuri vor fi cele mai bune uleiuri din punct de vedere al preţului pe piaţă. Ele au o concentraţie AGL (FFA) între 40-80%, în funcţie de ulei şi de condiţiile de rafinare şi prelucrare. Este astfel un grad ridicat de AGL (FFA) iar aceste uleiuri au nevoie de un tratament special cu acid, care este capabil de a converti acest AGL(FFA) ridicat în ester metilic (biodiesel).

ro_RORomanian